Foto: Cliff van Ginkel

Van 29 maart tot en met 1 april jl. vond in Lillehammer te Noorwegen het Wereldkampioenschap baton twirling plaats. Acht meiden van Twirlvereniging Vitality uit Alkmaar zijn zondag 1 april jl. samen met nog 47 meiden wereldkampioen geworden op het onderdeel pompons. Ook op het onderdeel large team deden zes meiden mee van Vitality. Dit team bestond totaal uit 44 leden. Zij wisten de jury te imponeren met een krachtige choreografie en behaalde daarmee brons.

Het pomponteam is een combinatie van dans en gebruik van pompons. Er wordt gewerkt met verschillende dansstijlen, er vinden formatiewisselingen plaats en er wordt gebruik gemaakt van effecten zoals waves en het uitbeelden van bijvoorbeeld letters en cijfers. De muziek wordt bepaald aan de hand van een thema. Het thema dit jaar was ‘terrorisme’. Een heftig thema met als boodschap dat je niet in angst moet leven en moet blijven vechten tegen terrorisme. De routine riep veel emoties op en iedereen was erg onder de indruk. Dat gold ook voor de jury. Het resulteerde in goud. Het was een bijzonder moment om te winnen van onder andere een sterke routine van Frankrijk (zilver) en van topfavoriet Amerika (brons)!

Op het onderdeel large team, waar gewerkt wordt met een baton, behaalde Nederland brons. Gastland Noorwegen ging er met het goud vandoor en Amerika behaalde zilver.

De teams zijn ontstaan uit een samenwerking van vier verschillende verenigingen uit Nederland, waaronder Twirlvereniging Vitality uit Alkmaar. Zij hebben hun krachten gebundeld om het beste te kunnen laten zien op het WK. Een mooie en unieke samenwerking in de twirlwereld. Er wordt teruggekeken op een succesvol WK.

De routine van het Nederlandse pomponteam: https://www.youtube.com/watch?v=fH7OvwZ07Lw

De routine van het Large team: https://www.youtube.com/watch?v=xVz1XzU770I

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *