Op 20 maart 1995 is Twirlvereniging Vitality opgericht. Debbie van Wieringen-Van Londen is bij de oprichting betrokken geweest. In deze periode was er vraag naar een vereniging die zich alleen richtte op de twirlsport en niet op majorette.
Het hoogste niveau binnen het twirlen kun je vergelijken met de topsport van tegenwoordig. Debbie heeft zich vanaf het moment van oprichten bezig gehouden met de sport door deze zelf te beoefenen en het geven van les aan solisten en verschillende teams. In 1997 behaalden 2 teams goud op de Nederlandse Kampioenschappen in de kampioensklasse (hoogste klasse binnen het twirlen), dit betekende dat deze 2 teams naar het Europees Kampioenschap mochten. Dit was gelukkig niet het laatste succes van Vitality! Vitality heeft namelijk vanaf de oprichting tot op heden geen enkel Nederlands Kampioenschap overgeslagen. In 2014 en 2017 is het pomponteam van Vitality Europees Kampioen geworden en op het WK in april 2015 hebben zij een zilveren medaille behaald. In 2016 heeft het senioren dance team mogen strijden op het EK in Italië, waar zij een zilveren medaille behaalde.

Vitality heeft op dit moment ±30 leden. Leden in de leeftijd van 4 t/m 30 jaar zijn bij onze vereniging aangesloten.

Wat is twirlen?
De sport “Baton-twirling” heeft zich oorspronkelijk ontwikkeld vanuit een vechtsport, die populair was op de Samoa eilanden. De sport veranderde van een gevechtssport met als doel verdedigingskunst en techniek, in een meer sierlijke sport, waarin veel elementen uit de turnsport en het klassieke ballet worden gebruikt. Naast het fysieke gebruik van het lichaam staat nu ook de entertainment waarde centraal, door gebruik van muziek, stijl en kostuum. Baton twirling is heden ten dage uitgegroeid tot een indoorsport. De wedstrijden kunnen uitsluitend in sporthallen worden gehouden die voldoen aan de hoogte-eis van minimaal 7 meter, maar de voorkeur gaat uit naar een hoogte van meer dan 9 meter. Twirlen is een combinatie van verschillende soorten dans, gymnastiek, ritmisch gymnastiek, turnen, ballet en klassiek ballet.