Dance team kampioenDe Nederlandse Kampioenschappen Baton Twirling 2016 zijn weer voorbij voor Vitality en wat een prachtige resultaten zijn er op 9 en 10 januari jl. behaald in het Topsportcentrum van Almere. Het senior danceteam van Vitality, bestaande uit Shanna Slagwater, Talitha Balder, Imca Pape, Celine Cheung, Patricia Bergman en Marloes Heijboer is NEDERLANDS KAMPIOEN en zal daarom van 24 tot en met 27 maart 2016 voor het eerst gaan strijden op een Europees kampioenschap Baton Twirling, welke zich dit jaar bevindt in Lignano Sabbiadoro, Italië. Het pomponteam behaalde daar vorig jaar nog zilver op de Wereld Kampioenschappen.

Naast het senior danceteam hebben het twirlteam en een aantal solisten ook mooie plaatsen behaald. Zo behaalde het senior twirlteam in de kampioensklasse een BRONZEN medaille. Celine Cheung ZILVER met Super x strut, Shanna Slagwater en Talitha Balder ZILVER met duo en reserve EK, Willeke v/d Pol BRONS met dance twirl, Shanna Slagwater  4e met dance twirl en ook reserve voor het EK, Jetske v/d Pol 5e met dance twirl, Imca Pape 8e met Super x strut, Shanna Slagwater  11e met 1 baton, Talitha Balder 12e met 1-baton en Imca Pape 15e met dance twirl!

Helaas is twirlen geen betaalde en gesponsorde sport en moeten de deelnemers het EK zelf bekostigen. Aan deelname zijn hoge kosten verbonden en daarom is Vitality voor het EK in Lignano Sabbiadoro, Italië op zoek naar sponsors die de deelnemers willen helpen. Wanneer u geïnteresseerd bent, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.
Voor de deelnemers van het EK start nu, onder extra begeleiding van de bondscoach, een periode met vele trainingen, bondstrainingen, techniektrainingen en wedstrijden om zich klaar te stomen voor het EK.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *